Helene med modelmål

foto (1)

Alder: 21 år
Vægt: 59 kg
Højde: 179 cm
Uddannelse: Jura på 3. år af min bachelor
Diverse: Bor i indre København med min 12 år ældre kæreste.

Jeg har altid været en meget slank og høj pige. Det ligger i simpelthen i generne, og kigger man på både min mor og min far vil man straks kunne konstatere, at æblet ikke falder langt fra stammen! Min lillesøster, som er 3 år yngre end jeg, er også en lang pige på 180 cm – og med en vægt der ikke er langt over de 50 kg, har hun, lige som jeg, altid fået et bekymrende blik hos sundhedsplejersken, og en besked med hjem om, at det var nødvendigt at tage et par kilo på.

Min mor var meget tynd i sine teenage år. Faktisk var det på et tidspunkt så ”slemt” at hun ikke kunne holde strømperne op om anklerne. Så hun drak fløde – og gerne flere gange om dagen. Frivilligt vel at mærke!

Som ovenstående indikerer, er det meget vigtigt for mig, at udpensle fuldstændigt, at jeg ikke selv har valgt mine gener. Jeg har ikke selv valgt, at jeg er blevet et langt, slankt menneske med bryster, som man skal lede længe efter. Jeg har ikke selv valgt, at jeg kan spise lige hvad jeg vil, uden at tage det mindste på. Dermed ikke sagt, at jeg ikke er tilfreds med min krop. Det er jeg – også i den grad. Men ligesom det er tilfældet for mange kurvede kvinder, har det været en proces at nå til det punkt.

For man vil altid have det man ikke har, ikke sandt?

danmarksdesignskoless1231foto (1)

Jeg kan slet ikke tælle hvor mange gange jeg har ønsket mig en stor, fyldig barm og især i folkeskolen var jeg ked af det, fordi jeg ikke så ud som de andre piger. Jeg udviklede mig meget sent og lignede en lille dreng. Heldigvis havde jeg mine fyldige læber og mit lange, mørke, krøllede hår – for her sad al min kvindelighed i mange år! Det var, hvad jeg var stolt af. Min krop var for mig bare et ’hylster’, som jeg gemte væk. Jeg fik ingen opmærksomhed fra drengene og jeg oplevede rigtig mange gange spydige kommentarer fra piger, som bl.a. kunne finde på at spørge, om jeg havde fejl i min krop, siden jeg ikke så ud som dem… Hold fast det gjorde mig ked af det!

Først i gymnasiet skete der noget. Pludselig fik jeg positiv opmærksomhed. Folk komplimenterede min højde og jeg begyndte at lave modeljobs. Jeg er en af de piger, som har fået noget positivt ud af, at stifte bekendtskab med modelbranchen – de findes faktisk. Jeg fik pludselig ros til skyerne for mit unikke udseende og min smukke krop. Jeg kan huske, at jeg skulle gå mit første modeshow, hvor et af mine outfits var en buksedragt, som var meget åben foran. Jeg stivnede da jeg så den, og sagde straks at jeg overhovedet ikke havde nogen barm, og at jeg synes, at de skulle finde en, som den ville klæde. Men de insisterede og jeg måtte gå showet i dragten. Efter showet kom designeren bag dragten hoppende af glæde hen til mig og sagde, at jeg havde båret den så flot, og at folk havde rost den til skyerne. Jeg var pavestolt!

I dag er jeg glad for mit ’hylster.’ Og jeg er glad for at være mig. Min træningsmotivation var svær at finde til at starte med. For hvorfor f***** skulle jeg træne, når jeg ikke kunne se nogle resultater? Hvad var mit mål? Men jeg fandt en motivation. Da min seje mor på 51 år, gang på gang spurtede fra mig i løb, overhalede mig på cykel og svømmede fra mig så let som ingenting, tænkte jeg: Nu er det nok! Og så startede mit trænings eventyr for alvor. Pludselig blev jeg bidt af at løbe, cykle, gå, svømme og sjippe. Bidt af at holde mig i gang.

Min kæreste, som jeg har været sammen med i et år, er meget aktiv. Han både løber, cykler, svømmer og er suveræn på ski. Så vi motiverer hinanden. Og jeg kan faktisk både se og mærke forskel. Jeg har fået flere muskler og jeg ser mere frisk ud. Tilmed har jeg i løbet af de sidste par år fået lidt mere sul på kroppen – hvilket kun er godt!

Med hensyn til kost er jeg praktisk talt alt spisende. Og jeg har en meget stor appetit. Jeg elsker chips, is, chokolade, pasta og hvidt brød. Men jeg elsker også bær, skyr, rugbrød og kylling. Jeg tror måske, at det at jeg ikke har nogen restriktioner, over for mig selv hvad kosten angår, har gjort at jeg ikke pludselig får lyst til en hel plade chokolade eller en hel pose chips. Jeg spiser til jeg er mæt og jeg spiser fuldstændig, hvad jeg har lyst til.

Min træning består primært af løbetræning. Men jeg kan også i perioder gå i fitness center, hvor jeg elsker holdtræning. Men igen er det lyst baseret. I eksamensperioderne, som oftest er et par måneder om året på jurastudiet, forsvinder min lyst til at træne. Så lader jeg bare være – meget simpelt.

Jeg håber på, at kunne bidrage til, et mere nuanceret billede af den perfekte kvinde. For lige så irriteret og trist, som en kurvet kvinde bliver, over at se at en spinkel kvinde endnu engang pryder forsiden af et magasin, lige så ked af det bliver jeg, når der kun postes kvinder med kurvede kroppe på instagram og når jeg læser at ”rigtige kvinder har former” eller ”en kvinde skal have bryster og numse, ellers er hun grim og udsultet.”

Jeg er med mine 179 cm, og min A-skål lige så meget kvinde, som alle andre kvinder.

223348_179658428749629_100001164189437_419419_6721136_n

Tak til Helene, som bidrager med noget helt andet, end de andre piger i denne kampagne. Helene skrev til mig på instagram, da jeg søgte kvinder med former – hun skrev, at det også kan være svært, at elske sig selv, selvom man har modelmål. Jeg er meget glad for, at Helene er med i kampagnen – tusind tak for det!

Reklamer

2 tanker om "Helene med modelmål"

  1. Hun er godt nok smuk! Det er svært at forestille sig at hun skulle kunne hade noget som helst ved det udseende. Men jeg kan godt se hvad hun mener.. Man glemmer lidt at tænke på dem som man (jeg) ser som perfekt måske ikke selv føler sig perfekt. Men bladrer lige indlægget igennem igen … nøj hun er flot

  2. En pige der er så smuk som dig, og med hjertet det rette sted – skal man lede længe efter ❤
    Du er mindst ligeså smuk indeni!!
    KYS Sandra B

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s