Smukke, høje Sofie

image (9)

Alder: 19 år
Vægt: 64 kg
Højde: 179 cm
Uddannelse: IB nu snart på 3. og sidste år (International Baccalaureate), Lidt a la almen gymnasium, hvor alt foregår på engelsk.
Arbejde: To af slagsen, lige for tiden. Begge på caféer som alt mulig medarbejder, lige fra servering til opvask.
Diverse: Bor i Vejle, stadig hos mor og far, indtil gymnasiet er ovre. Herefter planlægger jeg en rejse til andre kontinenter. Min søster bor i København, og jeg regner derfor med, også at rykke derover. Jeg er single og har været det sådan cirka altid.

Da jeg var mindre var jeg virkelig en slikmund! Pengene, som jeg fik med i skole til mad, gik altid til en tur i Rema1000 efter skole eller på McDonald’s, og det var rent faktisk hverdagskost. Ofte blev det til en kage, chips, Knoppers eller mælkesnitter. Min mor og far har aldrig forbudt mig slik eller søde sager, og vi har altid haft det i hjemmet, da de selv har en sød tand. Slik, is og andet godt, blev da også spist, som en lille aften snack. Det var først hen i begyndelsen af 9. klasse, at jeg begyndte at tænke mere over, hvad jeg spiste. Jeg spiste stadig en del, men spiste sundere (vi snakker avocado, rugbrød, salat og sådan noget).
I 2010-11 var jeg i Australien, et super fedt, men også et hårdt år. Jeg lærte enormt meget om mig selv og udviklede mig meget. Jeg boede hos to familier. Den første familie jeg boede hos, spiste rigtig usundt, vi fik take-out 3 gange om ugen. Jeg kunne ikke gøre så meget, da jeg ikke ville være uhøflig – men det fungerede ikke for mig. Jeg var hos den familie i hele 3 lange måneder, og jeg var så glad, da jeg endelig kom til et andet sted. Jeg tog rigtig meget på, i det første halve år, dels på grund af al den junkfood, men også fordi jeg gerne ville smage alt. Min vægt gik fra 73 kg – til de næsten 80 kg omkring jul. Yes I was a big girl – men omkring jul, begyndte tingene at ændre sig, for jeg var fast besluttet på, ikke at tage mere på. Jeg begyndte at spise mindre, sundere, sagde nej til flere stykker kage og flere portioner aftensmad og jeg begyndte at løbe. Vi boede ved en rigtig stejl bakke, som altså bare gav sved på panden. Tingene lykkedes og da jeg ankom i Københavns lufthavn, var jeg en pige på ca. 70 kg. Jeg var glad, især fordi maven var blevet mindre, og det var rart, når jeg nu rendte så meget rundt i bikini og sommer tøj i Australien.

Herhjemme har jeg så tabt mig mere, først var det ned til de 67 kg, fordi jeg begyndte at få mit normale danske mad igen – rugbrød blandt andet. Jeg begyndte at løbe en del og fandt glæden ved det. Det kan virkelig få mig til at stresse helt af!
Sidste sommer var jeg til noget model casting – da jeg fik et call-back på denne, begyndte jeg pludselig, at gå lidt for meget op i min kost. Jeg kom dog ikke videre fra anden runde, men blev senere spottet af Jacqueline Friis Mikkelsen, som spurgte, om modelarbejdet ikke var noget for mig. Efter dette, gik det ret så galt. Jeg trænede alt for meget, i forhold til, hvad jeg spiste, og jeg gik derfor fra de 67 gode kg til 61 kg… Det var alt for meget af det gode! Jeg havde det ikke ret godt, og når jeg kigger tilbage, tænker jeg altid over, hvordan jeg har kunne – for jeg elsker mad – virkelig! Især is og kage!

Jeg nød overhovedet ikke livet, jeg tænkte alt for meget på, om jeg kropsmæssigt var god nok og tynd nok. Jeg var til en model samtale i Århus og fik herefter et afslag pr. mail – hvilket jeg er sikker på, var en god ting. Det var som et wake-up call! Det ville være alt for hårdt for mig, hele tiden at skulle tænke på, hvad jeg må spise og ikke må spise. Jeg blev bevidst om, at jeg ikke kunne leve med, at skulle være så restriktiv med min kost og træning. Jeg blev en helt anden pige, slet ikke mig selv og var alt for optaget af, hvad jeg spiste, vejede, trænede og så videre. Jeg ville gerne være en pige, som kunne spise hvad jeg havde lyst til og være tilfreds med det. Ingen dårlig samvittighed!
Nu har jeg det meget bedre, jeg vejer 64 kg. Jeg spiser hvad jeg har lyst til! Også kage. Og chips. Og slik.

I sommerperioden er jeg helt vild med at løbe, når benene er friske til det. Jeg går også i fitnesscenter, jeg vil gerne nå derned 3 gange om ugen, men det er ikke altid, at det bliver til det pga. min skole og mit arbejde. Jeg træner næsten altid på hold, da jeg får den største motivation her, jeg er især glad for TRX’eren og Tabata træning. Men når jeg ikke min træning, så er det sådan det er – det gider jeg ikke banke mig selv oven i hovedet med.

Jeg synes at jeg har fundet en god balance, mellem træning, sund mad og selvværd OG slik, dovenskab på sofaen og byture – der skal, for mig, være plads til det hele.

Jeg har ikke altid været tilfreds med min krop. Men det er jeg nu – rigtig tilfreds! Jeg hopper gerne i en bikini og jeg har fået mere selvtillid, fordi at jeg er blevet mere tilfreds med mig selv. Det at jeg er blevet tilfreds med mig selv, har gjort mig langt mere åben og modig, til at tage en samtale op med folk, og jeg kan sagtens lave jokes omkring min krop og mine former. Jeg har ikke verdens største barm, men så er der ikke så meget, der hopper 🙂

 

Efter denne lange og store omvæltning for min krop, kan jeg virkelig mærke, hvor godt jeg har det! Det giver mig rigtig meget, at jeg er blevet mere tilfreds med mig selv og min krop. Jeg hviler mere i mig selv, og det giver mig en masse energi, et større overskud og jeg er gladere i min hverdag. Der er selvfølgelig altid nogle ting, ved min krop, som jeg gerne vil lave en smule om på, men overordnet er jeg glad i min krop – og jeg kunne ikke tænke mig at bytte med nogen som helst!

image (4) image (11) image

Af hjertet tak til søde Sofie – som er modig, smuk og dejlig, lige præcis som hun er! 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s